

1 - آداب سلام کردن
(ماجراهاي محمد و فاطمه)
یه روز، وقتی بابا به خونه اومد، فاطمه و مامان بهش سلام کردن و خسته نباشید گفتن، ولی محمد حواسش به تلویزیون بود و سلام نکرد.
مامان محمد رو صدا کرد و گفت: ندیدم پسر گلم به بابا سلام کنه، میدونی هرکی اول سلام کنه هم به خدا و پیامبر نزدیکتره ، هم از 70 تا ثواب 69 تا ثواب سلام مال اونه ؟.
محمد از بابا معذرت خواهی کرد و پرسید: ما برای چی باید سلام کنیم؟!
بابا محمد رو کنار خودش نشوند و گفت: پسرم، پیامبر مهربون ما، همیشه و به همه ، مخصوصاً به بچهها، سلام میکردن و میگفتن این کار، کار خیلی خوبیه ، تازه هرکی میره بهشت، وقتی بهشتیا، میخوان بهش خوش آمد بگن، سلام میکنن . میدونی چرا؟ چون سلام کردن مثله یه هدیه است که ما به دیگران میدیم . پس ما هم وقتی که دوستمون رو میبیبینم ، قبل از این که هیچ حرفی بزنیم، اول سلام میکنیم و این هدیه رو بهش میدیم. اونم یه سلام، با صدای بلند. چون خدا دوست داره ما با صدای بلند سلام کنیم و جواب سلام رو هم بلند بدیم .
فاطمه اجازه گرفت و پرسید: پس مثله این بچههایی که صدای سلامشون رو هیچ کسی نمیشنوه نباید باشیم؟!
بابا لبخندی زد و گفت: بله، درست میگی. بهترین آدما، کساییان که به همه و به هر کی میرسن، بلند سلام کنن و براشون فرقی نداشته باشه که به فقیر سلام میکنن یا به پولدار .
دخترم، سلام کردن هم باعث زیادی نعمت و رزق و روزی میشه ، هم دوستی میاره ، هم اگه وقتی وارد خونه میشیم سلام کنیم «چه کسی باشه چه کسی نباشه» فرشتهها توی خونمون مییان و پیش ما میمونن. پس وقتی سلام کردن این همه خوبه و اینقدر ثواب داره چرا ما سلام نکنیم؟!. در ضمن کسایی که خودخواه و خسیسن به دیگران سلام نمیکنن، ما که خودخواه و خسیس نیستیم؟!.
حرفای بابا که تموم شد، محمد از بابا و مامان به خاطر حرفای قشنگشون تشکر کرد و تصمیم گرفت از اون به بعد، همیشه اول از دیگران و با صدای بلند، به همه سلام کنه.
پايان درس اول
|