:جستجو
مراکز قرآنی
منتخبين مراكز قرآني
تفسیر نور
تواشیح
پرتال ثامن الائمه
زمان
 

يكشنبه 22 مهر 1403

 
 
خلاصه آمار سايت
 
 
 
 
.امام علي (عليه السلام) مي فرمايند : برترين بي نيازي و دارايي ، نوميدي است از آنچه در دست مردم است .
 
 

   
تفسير موضوعي قرآن كريم

برگرفته شده از کتاب پيام قرآن نوشته آيت الله العظمي مکارم شيرازي

 اطاعت خدا و رسول(صلى الله علیه وآله وسلم)

دیگر از کارهاى کلیدى بهشت همان اطاعت فرمان خدا و پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم) است که در آیه 13 نساء آمده: وَ مَنْ یُطِعِ الله وَ رَسُوْلَهُ یُدْخِلْهُ جَنّات تَجْری مِنْ تَحْتِها الأنْهارُ خالِدیْنَ فیها وَ ذلِکَ الْفَوْزُ الْعَظیمُ: «هرکس اطاعت خدا و رسولش را کند، او را در باغ هایى از بهشت وارد مى سازد که همواره از زیر درختانش نهرها جارى است، جاودانه در آن مى مانند و این پیروزى بزرگى است».(1)
تعبیر به «جَنّات»، دلیل بر تعدد باغ هاى بهشت است که هر کدام یکى از مقامات عارفان و صالحان و نیکان و پاکان است.
و تعبیر به تَجْری مِنْ تَحْتِها الأنْهارُ دلیل بر خرّمى و سر سبزى این باغ ها و نهایت لطف و زیبایى آنها است، زیرا درختانى که در کنار نهرها قرار دارند همیشه خرّم و سرسبز و زیبا و پرطراوتند!
تعبیر به خالِدینَ فیها (به طور جاویدان در آن مى مانند) علاوه بر اینکه احتمال فنا و سلب نعمت را که معمولا مایه نگرانى است از میان مى برد، از آنجا که به صورت «صیغه جمع» بیان نشان مى دهد که بهشتیان از نعمت اجتماع و انس با یکدیگر نیز بهره مندند، در حالى که در آیه بعد از آن که سخن از عصیان خدا و رسول و خلود در دوزخ مى گوید «خالداً» به صورت «مفرد» آمده که نشان مى دهد آنها در آنجا از تنهایى نیز رنج مى برند، گویى هریک در یک سلول انفرادى در آتش دوزخ محبوسند.




پی نوشت:

(1). همین معنا در آیه 17 سوره فتح نیز آمده است.

 
عکس روز
 

 
 
نوا
 

Salavate emam reza

 
 
ورود اعضاء
   
 
اخبار قرآني
 
 
  گزارش تصویری اولین روز برگزاری بخش شفاهی آزمون حفظ و مفاهیم قرآن کریم در موسسه فرهنگی قرآن و عترت ثامن الائمه علیه السلام
  جشن ولادت حضرت امیر المومنین امام علی علیه السلام
  ویژه‌برنامه مؤسسات فرهنگی قرآنی ثامن‌الائمه علیه السلام و نسیم رحمت رضوی به‌مناسبت گرامیداشت روز پدر و مادر
  برگزاری مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها از سوی موسسه فرهنگی قرآن وعترت ثامن‌الائمه علیه السلام و موسسه آموزشی فرهنگی نسیم رحمت رضوی
  حضور دانش آموزان و قرآن آموزان در راهپیمایی روز دانش آموز «۱۳آبان»
  جشن شکوفه‌های دبستان دخترانه نسیم رحمت در سرزمین عجایب
  برگزاری جشن افتتاحیه پیش دبستانی نسیم رحمت خوروبیابانک
  جشن شکوفه های طرح پیش دبستانی نسیم رحمت شعبه زینبیه
  آیین آغاز سال تحصیلی در مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم ثامن الائمه علیه السلام
  آغاز سال تحصیلی همزمان با نواختن زنگ مهر و مقاومت در مرکز تخصصی حفظ قرآن‌کریم
 
 
 
میهمانان دانشجویان خردسالان   فارسی العربیة English
كليه حقوق اين سايت مربوط به مؤسسه ثامن الائمه(ع) ميباشد