:جستجو
مراکز قرآنی
منتخبين مراكز قرآني
تفسیر نور
تواشیح
پرتال ثامن الائمه
زمان
 

جمعه 26 آبان 1402

 
 
خلاصه آمار سايت
 
 
 
 
.امام علي (عليه السلام) مي فرمايند : كسي كه ميان خود و خداي خود را نيكو گرداند ، خدا ميان او و مردم را اصلاح خواهد كرد .
 
 
 
تفسیر موضوعی قرآن کریم

برگرفته شده از کتاب پیام قرآن نوشته آیت الله العظمی مکارم شیرازی

دلیل اعتماد

روشن است که هدف از بعثت پیامبران هدایت نوع بشر در سایه دستورات الهى است، این هدف در صورتى تأمین مى شود که هیچ گونه شک و تردیدى براى مردم نسبت به سخنان و تعلیمات آنها نباشد، به گونه اى که سخن آنها را سخن خدا و تعلیمات آنها را تعلیمات الهى بدانند تا از جان و دل آنها را بپذیرند، و صد درصد در برابر آن تسلیم باشند و به آن اعتماد کنند.
بدیهى است اگر آنها از گناه و خطا معصوم نباشند احتمال دروغ و تحریف حقایق، و خطا و اشتباه در کلمات آنها راه پیدا کند، سخنان آنها قابل اعتماد نخواهد بود حتّى اگر آنها آدم هاى خوبى باشند، زیرا منهاى مقام عصمت، باز این احتمال وجود دارد که روزى پاى آنها در برابر مظاهر فریبنده مادّى بلغزد، و یا بدون قصد و غرضى گرفتار خطا و اشتباه شوند.
این احتمال همیشه خاطر پیروان آنان را مشّوش مى سازد و مایه نگرانى و تردید خواهد بود. به علاوه مسأله اتمام حجّت نیز حاصل نمى شود زیرا همیشه بهانه اى در دست مخالفان خواهد بود که عدم پیرورى از تعلیمات پیامبر به خاطر احتمال دروغ و کذب و یا خطا و اشتباه بوده است.
کوتاه سخن این که سرمایه اصلى نبوّت، جلب اعتماد تشنگان حقیقت است و این معنا بدون مقام عصمت و مصونیّت از گناه و خطا امکان پذیر نیست.
ممکن است گفته شود که مردم معمولاً از علماى با تقوا پیروى مى کنند، و احکام دین خود را از آنها مى گیرند و به آنها اعتماد مى نمایند، با این که مى دانند معصوم از گناه و خطا نیستند.
ولى باید به این نکته توجّه داشت که مسأله اساس دین، با شاخ و برگ ها تفاوت دارد، اساس دین را نمى توان بر پایه گمان گذاشت و وحى الهى را نمى توان با احتمال آمیخته با شک و تردید پذیرفت، ولى در شاخ و برگ ها احتمال خطا و اشتباه مایه تزلزل اساسى درکارنمى شود ، لذا در آنجا عصمت لازم است و در اینجا عدالت کافى است، زیرا احتمال خطا و اشتباه در این مرحله قابل اغماض است و در اساس و پایه دین و ابلاغ وحى الهى به هیچ وجه قابل اغماض نیست!
باز در این جا سؤال دیگرى مطرح مى شود و آن این که آخرین چیزى که از این دلیل مى توان استفاده کرد این است که آنها از خطاى در تبلیغ نبوّت و دروغ و تحریف مصونیّت دارند، امّا در برابر سایر گناهان و خطاها نمى توان از این دلیل استفاده کرد.
ولى انصاف این است که غالب گناهان ریشه هاى مشترک دارند، دروغ و تهمت و سرقت و آلودگى به شراب و قمار و بى عفّتى از هواى نفس و شهوت پرستى یا حّب جاه و مال و ثروت سرچشمه مى گیرند، چگونه ممکن است کسى آلوده به انواع گناهان باشد امّا هرگز دروغ نگوید؟ و به فرض که چنین فردى به طور نادر پیدا شود هرگز نمى تواند جلب اعتماد مردم کند و مى گویند: چگونه مى توان به سخنان فلان آدم که خائن و ظالم و هوس باز است اعتماد کرد؟ زیرا تفکیک این مسائل براى توده مردم قابل قبول نیست، به فرض که در واقع قابل تفکیک باشد (دقّت کنید).
همچنین کسى که در مسائل عادى زندگى خطا مى کند چگونه ممکن است در ابلاغ وحى الهى مورد اعتماد قرار گیرد، مردم مى گویند: این آدم خطاکارى است، شاید همان اشتباهاتى که در مسائل دیگر مرتکب مى شود ،در ابلاغ وحى نیز مرتکب شود».
کوتاه سخن این که تفکیک خطاها و گناهان از یکدیگر براى توده مردم قابل قبول نیست، و کسى که گناه یا خطایى مرتکب شود نمى تواند در ابلاغ وحى مورد اعتماد قرار گیرد (بازهم دقّت کنید).




 
عکس روز
 

 
 
نوا
 

Salavate emam reza

 
 
ورود اعضاء
   
 
اخبار قرآني
 
 
  محفل انس با قرآن کریم به مناسبت ایام بهار قرآن در محل بنیاد تعاون سپاه کشور
  موسسه فرهنگی قرآن وعترت ثامن‌الائمه علیه السلام در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت اصفهان
  حضور پسران ودختران نسیم رحمت در جشن انقلاب و راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه سال 1402
  مراسم آیین نمادین زنگ انقلاب به مناسبت دهه فجر
  جشن عبادت دانش آموزان سوم دبستان دخترانه نسیم رحمت
  حضور خادمان امام رضا در دبستان و پیش دبستانی پسرانه نسیم رحمت
  جشن پایان سال تحصیلی نوآموزان پیش دبستانی های موسسه فرهنگی آموزشی نسیم رحمت رضوی
  برگزاری همایش اساتید، مربیان و معلمین موسسه فرهنگی قرآن و عترت ثامن الائمه علیهم السلام و نسیم رحمت رضوی
  برگزاری محفل انس با قرآن کریم در شهر افوس با همکاری مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت ثامن الائمه علیه السلام
  به وقت کلاس رباتیک
 
 
 
میهمانان دانشجویان خردسالان   فارسی العربیة English
كليه حقوق اين سايت مربوط به مؤسسه ثامن الائمه(ع) ميباشد